top of page

REGLEMENT

Elke deelnemende DJ is officieel gehuisvest in provincie Antwerpen.

Elke deelnemende DJ is jonger dan 30 jaar op 1 september 2019.
 

Kontest staat open voor alle muziekstijlen.
 

De enige manier om in te schrijven is via vi.be. Na het aanmaken van een DJ-profiel moet je je mixtape met de titel “Kontest_mixtape_naam” (maximaal 30 minuten) uploaden.
 

De inschrijfperiode loopt tot en met 14 augustus 2019.
 

De ingezonden mixtapes blijven in het bezit van de organisatie. De organisator heeft het recht om demomateriaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.
 

Kontest werkt met autonome jury’s, voor de préselectie en ditto voor de finale. De organisator houdt zich het recht voor om al dan niet te communiceren over de samenstelling en de beslissingen van de jury.
 

De demojury selecteert op basis van de inzendingen 16 DJ’s. De DJ’s treden op, verspreid over 2 regionale voorrondes. De jury kiest uiteindelijk 6 voor het traject en finale waar er één DJ wordt gekozen als winnaar.

De set van de voorronde duurt maximaal 30 minuten. De set van de finale duurt maximaal 45 minuten.
 

Elke geselecteerde DJ die in het kader van Kontest optreedt, krijgt in de loop van de maand augustus een fiche of mail doorgestuurd met alle concrete praktische en technische gegevens en wordt uitgenodigd voor een kennismaking en briefing.
 

De DJ’s maken gebruik van dezelfde PA- en lichtapparatuur, voorzien door de organisator. Doorheen het traject zijn er steeds Pioneer CDJ2000NXS2 en DJM900NXS2. Serato scratch Live is tevens toegelaten. Ableton Live, Virtual DJ of andere computerprogramma’s niet. Elke DJ werkt bovendien met dezelfde geluids – en lichttechnici.
 

Het stagemanagement is in handen van de organisatie van Kontest.
 

Met elke finalist wordt een overeenkomst afgesloten waarin de wederzijdse verwachtingen, rechten en plichten van de laureaat en de organisator worden vastgelegd.
 

De organisatie kan dit reglement wijzigen in het belang van het concours. De deelnemers worden vooraf van de mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.

 

Iedereen die zich inschrijft voor Kontest, wordt opgenomen in het centrale adressenbestand van Jeugdhuis De Vonk vzw en Poppunt.

bottom of page